Currently set to No Index
Currently set to No Follow

Vergoedt uw verzekeraar fysiotherapie?

Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie zal de fysiotherapie worden vergoedt door uw zorgverzekeraar.

Als u rugklachten, nekpijn of andere lichamelijke klachten heeft kunnen wij u uiteraard behandelen. Het is dan wel fijn als een patiënt weet dat de behandelingen vergoed worden door zijn verzekeraar.

Echter wordt fysiotherapie maar zeer beperkt vergoed vanuit de basisverzekering voor mensen boven de 18 jaar door verzekeraars.  Aanvullend verzekerd zijn voor fysio kan in veel gevallen wel handig zijn en u dus een hoop kosten besparen.

Onze fysiotherapiepraktijk heeft contracten met alle verschillende verzekeraars. Indien u vragen heeft over fysiotherapie en vergoeding hiervan neemt u dan contact op met uw zorgverzekering of plan een gratis vrijblijvend gesprek in door te kiezen voor ons Gratis Medisch Consult.

Behandelprijzen wanneer het niet wordt vergoedt door uw zorgverzekering
(per 1 januari 2024)

Zitting fysiotherapie € 44,- per keer
Zitting fysiotherapie aan huis € 53,- per keer
Zitting manuele therapie € 55,- per keer
Zitting bekkenfysiotherapie € 58,- per keer
Screening en intake en onderzoek fysiotherapie € 52,- per keer
Intake en onderzoek na verwijzing € 52,- per keer
Medische tape, sporttape, materiaal e.d. € 5,- per
keer
(Sport)massage € 40,- per keer
Gratis Medisch Consult € 0,- per
keer
Niet nagekomen afspraak € 40,- per keer
Later dan 24 u van te voren afgemeld € 40,- per keer
Administratiekosten papieren factuur/herinnering/aanmaning € 3,50 per
keer

Deze behandeltarieven zijn gebaseerd op het onafhankelijke landelijke kostenonderzoek van GUPTA over de kostprijs van de fysiotherapie. Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op deze kostprijs. Zou u meer willen weten over de prijzen en de kosten in de fysiotherapie? Klik dan hier.

Rekeningnummer Fysio Centrum Leidsche Rijn
NL23ABNA0570273234
t.n.v. Fysio Centrum B.V.

Huisregels Fysio Centrum Leidsche Rijn

Met alle landelijke verzekeraars hebben wij een contract afgesloten. Wij zullen daarom de in de contracten afgesloten tarieven hanteren. Bovenstaande tarieven gelden voor de zorg aan niet-verzekerde patiënten. Ze zijn een gemiddelde van de tarieven, die aan ons vergoed worden, gehanteerd door de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

  • Het is uw eigen verantwoordelijkheid om het maximaal aantal vergoede behandelingen of het te besteden bedrag te bewaken. Wij kunnen dit niet meer voor u controleren door de grote verschillen in vergoedingen én door de vele verschillende pakketten bij de verzekeringsmaatschappijen.
  • Uw verzekeringsrecht voor fysiotherapie of manuele therapie dient u zelf na te gaan in uw polis of via de verzekeraar. Indien u niet of onvoldoende bent verzekerd, komt de behandeling geheel, respectievelijk gedeeltelijk voor eigen rekening. Tussentijdse veranderingen in uw verzekeringsrecht dient u zo spoedig mogelijk aan ons door te geven.
  • Indien mogelijk worden behandelingen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd. Fysio Centrum Utrecht Leidsche Rijn is door alle zorgverzekeraars erkend en we hebben dan ook met alle verzekeraars een overeenkomst.
  • Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren te worden afgezegd.
    (dit kan elke dag van het jaar per telefoongesprek, voicemail of door een sms te versturen naar uw therapeut)Wij kunnen dan een andere patiënt op de vrijgekomen tijd inplannen. Niet nagekomen afspraken worden in rekening gebracht.
  • Vragen over uw factuur (b.v. wat is een screening?) Bekijk de uitleg op de link van zorgvergoeding.com
  • Is fysiotherapie opgenomen in het basispakket?
  • Indien u vragen heeft over fysiotherapie en vergoeding hiervan neemt u dan contact op met uw zorgverzekering of plan een gratis vrijblijvend gesprek in door te kiezen voor ons Gratis Medisch Consult.

Maak een afspraak of neem contact met ons op